Azure IoT-hub
  • 15 Jun 2023
  • Bidragsytere
  • Mørk
  • Pdf

Azure IoT-hub

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Azure IoT-hub

Med vår Neuron-integrasjon "Azure IoT hub" kan vi sende data til en Azure IoT-hub.

Sensordata blir deretter videresendt fra Neuron til Azure IoT-hub hver gang en ny måling mottas av Neuron-skyen.

Type: Velg «Azure IoT hub» som type.
Navn: Gi først integrasjonen et navn. Dette vil ikke bli brukt av Azure.
Primær tilkoblingsstreng: Deretter må du sette inn den primære tilkoblingsstrengen for Azure IoT-huben.

Primær tilkoblingsstreng skal se slik ut

HostName={YourIoTHubName}.azure-devices.net;DeviceId={YourNodeDeviceName}; SharedAccessKey={YourSharedAccessKey}

Hvis du allerede har en Azure IoT-hub og en enhet, kan du finne tilkoblingsstrengen i Azure-skygrensesnittet med disse kommandoene: (Erstatt plassholderne "YourIoTHubName" og "YourNodeDeviceName")
az extension add --name azure-cli-iot-ext
az IoT Hub device-identity connection-string show --hub-name {YourIoTHubName} --device-id {YourNodeDeviceName} --output table

Opprett IoT-hub og registrer en enhet

Hvis du må opprette en IoT-hub eller registrere en enhet først, følger du denne hurtigstarten fra Microsoft.

System: Velg hvilket system som skal kobles til Azure.

Flere systemer

Hvis du trenger å koble flere systemer til Azure IoT Hub, kan du bare opprette flere integrasjoner.

Sensorer: Velg hvilke sensorer som skal integreres med denne Azure IoT-huben, eller la det stå tomt for å integrere alle sensorer i systemet.

Dataformat

{
  "values": [25.0, 50.0],
  "rssi": -80,
  "time": 1648768543,
  "si": ["°C", "%RH"],
  "pv": 1,
  "type": 1,
  "rawValues": [2500, 5000],
  "sn": "20004321",
  "gatewaySn": "XYZ789",
  "alias": "Sensor1"
}

Forklaring

values: En liste med n tall som representerer de målte verdiene. I dette eksemplet representerer det temperatur i Celsius og relativ fuktighet i prosent. Plasseringen av verdier samsvarer med plasseringen av enheter i si-listen .
rawValues: en liste med n tall som representerer sensordataene før de analyseres og formateres.
rssi: et tall som representerer RSSI (Received Signal Strength Indicator) for det trådløse signalet.
tid: et tall som representerer tidsstempelet for målingen, Unix-tid.
si: en liste med n strenger som representerer enhetene til de målte verdiene (f.eks. "°C" for temperatur og "% RF" for relativ fuktighet).
pv: Et heltall som representerer den primære enheten målt av sensoren.
type: Et tall som representerer sensortypen.
sn: En streng som representerer serienummeret til sensoren.
gatewaySn: en streng som representerer serienummeret til gatewayen som sensoren kommuniserer gjennom.
alias: En streng som representerer et brukerdefinert alias for sensoren.

Sikkerhet

Data fra neuronsensors integrasjoner sendes fra ip-adresse: 35.198.157.9 sørg for at dette ikke er blokkert i brannmuren din