Neuron datasikkerhet
  • 09 Feb 2023
  • Bidragsytere
  • Mørk
  • Pdf

Neuron datasikkerhet

• Mørk
  • Pdf

Article Summary

Neuron Cloud

Neuron Cloud kjører på Google Cloud og nyttegjør seg derfor alle sikkerhetsfunksjoner som er utviklet og håndtert av Google. Dette gjelder både for lagring og drift av applikasjoner. Google er ledende innen datasikkerhet og Neuron følger Googles beste metode for alle applikasjoner i bruk.

Transport

Data fra sensor til Neuron Gateway er sendt på en proprietær ISM protokoll. Fra Neuron Gateway til Neuron Cloud brukes MQTT med TLS kryptering. Ved bruk av Neuron Cellular Gateway skjer all kommunikasjon til sky via mobilnettet og tilfører derfor ikke sikkerhetsrisiko til kundens nettverk.

Tilgang til data

Kunder får tilgang til data via Neuron App (neuronsensors.app) eller via API'er. I Neuron App kan admin-brukere gi tilgang til nye brukere og sette brukernivå. Det er kundens ansvar og administrere og regulere tilgang til sine brukere. Alle brukere velger sitt eget passord (8 tegn minimum) og 2FA autentisering er tilgjengelig som ett valg.

API

Flere API er tilgjengelig og administreres i Neuron App. Det er kun administratorbrukere som har tilgang til å gjøre endringer i API i Neuron App.

Datalagring

All lagring skjer på Googles datasentre i Europa. Sikkerhetskopiering skjer kontinuerlig og er lagret på separate datasentre.

Neuron Security