Slik bruker du Neuron Brannpakke
  • 12 Sep 2022
  • Bidragsytere
  • Mørk
  • Pdf

Slik bruker du Neuron Brannpakke

• Mørk
  • Pdf

Introduksjon

De fleste branner i landbruket starter i el-anlegget og varmeutvikling i elektriske inntaksskap og fordelingsskap er første tegn på at noe er galt. Med vårt system kan slike feil avdekkes og rettes før en brann utvikler seg. El-Watch sin Neuron Brannpakke er et viktig tillegg til termografi og brannalarm

Etter installasjon

Etter å ha fått installert Neuron Brannpakke i ditt anlegg er det noen små ting vi anbefaler du gjør for å få optimalt utbytte av systemet.

Hva må du gjøre

Sensorene leveres med ferdigdefinerte alarmgrenser. Det vil si at du trenger ikke gjøre noe for at systemet skal måle temperaturer og gi alarm. Sensorene er satt opp til å gi alarm når temperatur i skapet overstiger 60°C eller når skapdør har vært åpen lengre enn 15 minutter. Som standard vil alarmer bli sendt til brukerens epostadresse.
Men for å motta eventuelle alarmer må du akseptere invitasjonen fra neuronsensor.app som installatøren sendte via epost ved installasjon. Les hvordan dette gjøres her

Hva bør du gjøre

• Neuron app er en nettbasert app, en avansert nettside om du vil. Ved førstegangs pålogging får du spørsmål om å legge appen til din startside og om du aksepterer vil det komme ett ikon på din mobil som ser ut som en vanlig app.

• Sette opp varsling på SMS. Om du ønsker å få SMS ved alarm må du legge inn telefonnummer samt hake av for SMS-alarmer i appen. Les hvordan du gjør det her

• Invitere flere brukere. Det kan legges til ubegrenset antall brukere på systemet, som for eksempel andre familiemedlemmer, avløser eller nabo. Les hvordan dette gjøres her

Alarm

Hva gjør du om du får en alarm fra systemet

• Alarm om åpen dør: Lukk døra. Alle dører til elektriske installasjoner skal være lukket til enhver tid.
  • Alarm om temperatur over 60°C: Ring elektriker. Det er sannsynligvis en feil som må rettes av elektriker.

Vedlikehold

Det er ingen behov for vedlikehold av systemet. Men man må sørge for at datainnsamler (gateway) er tilkoblet strøm. Skulle den miste strøm eller mobilnettforbindelse sendes alarm innen 30 minutter.
Sensorene har normalt en levetid på 10 år om de står i omgivelsestemperaturer under 40°C og det er ikke behov for noe batteribytte.

Andre Neuron-produkter fra El-Watch

Utover Neuron Brannpakke tilbyr El-Watch ett stort utvalg sensorer som er egnet for industri og landbruk. Eksempler er:

• Vibrasjonssensorer for overvåkning av nivå i tank (f.eks melketank, vannreservoar, råvarer osv), kompressorer og motorer
  • Temperatursensorer. Frostsikring, temperatur (i husdyrrom, produksjonslokale, matlager, jordtemperatur osv)
  • Luftfuktighet
  • Aktuatorer for fjernstyring av elektrisk utstyr. Pumper, el-gjerde, porter